Sharing is caring!

Helaas is het niet ongewoon dat de snelheid gegarandeerd door het contract niet wordt gerespecteerd. Daarom adviseren wij u om eerst de werkelijke snelheid van uw verbinding te testen. Verbind uw apparaat met een wifi-router met een kabel en ga naar een “Speed-Test” -pagina, bijvoorbeeld deze of deze volgende websites. Begin bijvoorbeeld met het bekijken van de Beste internet en tv pakket vergelijken of maak de keuze om te kiezen voor het pakket tv en internet goedkoopste zodat je echt goedkoop uit bent in Nederland.

TIP 1: HERSTELLING OF DE WI-FI ROUTER VERPLAATSEN

Hoe groter de afstand tussen de wifi-router en het apparaat (bijv. Smart TV, Apple TV, smartphone, tablet, notebook), hoe slimmer het signaal zal zijn. Probeer de apparaten niet te ver uit elkaar te duwen. In hetzelfde gebouw vormen de vele muren en deuren ook een obstakel voor overdracht.

Ze vervormen later het radiosignaal en beïnvloeden dus de kwaliteit van de verzending. Meubels, kasten, planken of andere obstakels hebben ook invloed op de transmissiekwaliteit tussen de wifi-router en het wifi-apparaat (bijv. Smart TV, Apple TV, smartphone, tablet, notebook). Maak de wifi-router “geïsoleerd” en niet in de buurt van obstakels (bijvoorbeeld niet in een kast of achter de bank). In dit geval het is beter om de wifi-router anders te verplaatsen of te besturen. Kleine veranderingen kunnen inderdaad soms een grote impact hebben.

TIP 2: DE SOFTWARE UPDATEN

Om Wi-Fi te optimaliseren, is het belangrijk om alle apparaten bij te werken. Of het nu smart tv, een computer of een mobiel apparaat is, de software moet altijd up-to-date zijn. Dit verschilt per apparaat, maar meestal kunt u controleren of de nieuwste versie van de software op het apparaat is geïnstalleerd door naar “Instellingen” te gaan.

De wifi-router moet ook altijd de nieuwste firmware gebruiken. Veel apparaten worden automatisch bijgewerkt: u vindt alle informatie op de helppagina van uw apparaat. Voor handmatige firmware-updates adviseren wij u contact op te nemen met het ondersteuningscentrum van het moederbedrijf.

TIP 3: EEN OPTIMALE KETTINGINSTALLATIE

Wi-Fi-routers in de buurt zijn in de buurt, in een zeer beperkt frequentiebereik. Om het Wi-Fi-signaal niet te verstoren, zijn de frequentiebanden verdeeld in kanalen: de band van 2,4 GHz is verdeeld in 13 kanalen in Europa, elk met een frequentie van 20 Mhz. Omdat de radiokanalen erg dicht bij elkaar liggen, moet u een afstand van minimaal vier wifi-kanalen bewaren. Als een buurman kanaal 1 gebruikt, moet u kanaal 7 gebruiken.

Op 802.11n kan een bandbreedte van 40 Mhz als optie worden gebruikt, en in dit geval wordt een afstand van acht kanalen aanbevolen. In dichte gebieden en appartementsgebouwen is het vaak onmogelijk omdat er teveel wifi op dezelfde frequentieband is. dus, u moet uw wifi instellen op hetzelfde kanaal als de wifi van de dichtstbijzijnde buurman, op het sterkste signaal. Inderdaad, de correctie van de fouten van de moderne routers is beter dan die van de enigszins op elkaar geplaatste kanalen.