Sharing is caring!

De verzekeringsgids is een site voor kredietverzekeringen met als doel de beste informatie te verstrekken aan leners en toekomstige kopers van de verschillende mogelijke oplossingen om het bankkrediet te waarborgen. Ontdek veel nieuws en alle veranderingen met betrekking tot de verschillende verzekeringen die mogelijk worden aangegaan tijdens de aankoop van een woning of het abonnement op een consumentenkrediet.

Ontvang een schat aan advies om beschikbare aanbiedingen te vergelijken op basis van uw verwachtingen, uw projecten en uw financiële situatie. We kijken vandaag naar de wettelijke aansprakelijkheidspolis voor ondernemers.

Lees ook: autoverzekering vergelijker is nog innovatiever en beter geworden. Test ‘m nu!

Zijn Professionals Verplicht Een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering Te Houden?

Een professionele burgerlijke verzekering dekt de risico’s van een natuurlijke of rechtspersoon die een activiteit uitvoert voor zijn klanten. Tijdens een dienst kan de professional een rechtszaak aanspannen met een derde of een klant, zoals lichamelijk letsel of materiële maar ook immateriële. Voor sommige bedrijfsactiviteiten is de rechtsbijstandverzekering zeer aangeraden. De rechtsbijstandverzekering premie ligt niet zo hoog. Eventuele rechtsbijstand kosten liggen altijd hoger dan de maandelijkse premie.

Soms Kan Je Schade Toebrengen Aan Derden, Dan Is Een Verzekering Gewenst

Deze schade brengt aanzienlijke kosten met zich mee of stelt zelfs de continuïteit van het bedrijf in vraag. In andere gevallen kan de klant zichzelf beschouwen als een benadeelde partij en kan hij schadevergoeding eisen van zijn dienstverlener als een contractuele verbintenis niet is nagekomen.

De verzekeringsaanbiedingen voor dit soort contracten gaan in het algemeen gepaard met aanvullende garanties, zoals de garantie voor “exploitatieverliezen”, de “rechtsbescherming” of de verzekering “archiefreconstructie”.

Soms Worden Er Ongewone Voorwaarden Gesteld Aan Deze Verzekeringen

Alleen spreken van wettelijke aansprakelijkheid is vaak ongewoon, omdat de verzekeraar andere lucratieve garanties zal proberen toe te voegen. Professionele verzekeringen worden sterk aanbevolen, vooral als het een juridische entiteit is die alle werknemers van het bedrijf dekt. Bovendien vereisen sommige beroepen dat professionals dit soort verzekeringen gebruiken, zoals artsen, paramedische beroepen, rechten en accountants.